CHITRA
en romantisk, poetisk och humoristisk berättelse för barn mellan 9 - 12 år
efter Rabindranath Tagore
Bearbetning : Mats Blückert utifrån Kr. I. Anderbergs översättning.

Chitra är en berättelse ur ett av Indiens äldsta och största diktverk som heter Mahabharata. Vid sekelskiftet skrevs den om för att passa teatern av en av Indiens mest kända författare som hette Rabindranath Tagore. Han skrev en mängd romaner, dikter och teaterpjäser samtidigt som han uppträdde som sångare och skådespelare.

"Jag har många brister och fel. Jag lever på världens stora allfartsväg, mina kläder har fläckats och mina fötter blöder av törnen. Varifrån skulle jag få blommornas skönhet och fläckfria fägring? Det enda jag kan ge dig är en kvinnas hjärta. Här har all glädje och smärta samlats, hopp och fruktan och blygsel.
Här är min bristfällighet, som dock är ädel och stor. Om nu din blomsterdyrkan är slut, mottag då detta jag för dina kommande dagar. Jag är Chitra. Ingen gudinna värd att dyrkas, men ej heller en ömkansvärd insekt att trampa på. Om du vill ta mig till din sida och låta mig bära min del av ditt liv, då ska du lära känna mitt sanna jag. Jag bär ditt barn i mitt liv, och i vår fostran av vårt barn kan vi mötas. Men nu kan jag endast ge dig Chitra, en konungs dotter."

CHITRA
ARJUNA
MADANA
VASANTA
Ingela Olsson Sanderfelt
Lolo Elwin
Håkan Bergström
Tony Eriksson
REGI
KOSTYM
Scenografi
Kostymassistent
Producent
Smink
Ljus
Foto
Mats Blückert
åsa Langert
Teater Sargasso
Helena Persson
Charlotte Edholm
Maria Holmberg
Mats Blückert
Thomas Gidén

Ett varmt tack till:  Anne Orlanda Cook, Pia Forsgren och Annika Silkeberg